• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • zmień

Język:

Waluta:

Dodano produkt do koszyka

Nurek – ciepła i miękka dzianina bez prasowania

Tak naprawdę dzianina, na którą mówimy nurek, to gruby jersey. Jersey punto przyjmuje tu formę do złudzenia przypominającą pianki windsurfingowców lub nurków. Jest bardzo miękka, w ogóle się nie gniecie i zapewnia komfort noszenia. Dzięki swoim właściwościom szczególnie popularna jest wtedy, kiedy na dworze robi się chłodniej – sezon jesienno-zimowy zachęca do opatulenia się szczelnie w mięciutkie ubranie uszyte z jersey’u punto. Kto z nas nie chce poczuć się przytulnie i ciepło, gdy za oknem trzaska mróz? Gorąca herbata z cytryną w ręce i miękka bluza, która otula nas szczelnie… Miłośnicy zimowej aury na pewno jednak wyjdą na zimno – na przykład zorganizują kulig z dziećmi. Zimowe rozrywki na powietrzu to prawdziwy test wytrzymałościodpowiednie ubranie musi przeżyć niejedno tarzanie się w śniegu i wiele innych, często ekstremalnych atrakcji. Ważne, żeby było dopasowane – gdy materiał przylega do skóry, nie ryzykujemy, że nas podwieje. Popularny nurek, z którego możemy uszyć bluzę lub getry, sprosta zadaniu doskonale i będzie nam towarzyszył przez wiele sezonów. Jego trwałość wynika z gęstego splotu, a dopasowanie gwarantuje domieszka lycry. Często szyje się z niego stroje sportowe, kostiumy kąpielowe i nieco grubsze legginsy.

Nurek jest jednak wykorzystywany także na różne inne sposoby – konfekcja to jego podstawowe zastosowanie, ale dzięki niemu możemy ubrać nie tylko ludzi! O czym mowa? Oczywiście o wszelkiego rodzaju dekoracjach! Ozdoby na stół czy pokrowce na krzesła wykonane z nurka miękkie i niegniotące się, czyli wprost idealne na większe i mniejsze imprezy okolicznościowe przy suto zastawionym stole.

Data publikacji: 09.07.2014 00:00:00

Produkty

Nurek Lazur

Nurek Lazur

Cena: 17.99 zł

Kategoria: Nurek Scuba

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.